Termeni si conditii

1. Termeni generali

Site-ul opvmed.ro este administrat de S.C. Consens International S.R.L. cu sediul social in Ciofliceni, Snagov, Str. Vlad Tepes nr. 22, C.I.F. RO29228776, R.C. J23/2714/2011, detinatoare a brandului OPV (Optiuni Pentru Viitor).

Marca OPV (Optiuni Pentru Viitor) este protejata intelectual la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Prezentul document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza platforma online opvmed.ro.

Recomandam citirea cu atentie a acestora. OPV prin opvmed.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Utilizarea site-ului ca vizitator, inregistrarea ca Utilizator si achizitionarea produselor din gama oferita pe site presupun implicit acceptarea tacita si fara rezerve a acestor Termeni si conditii, cu toate consecintele care reies din acestea.

Utilizarea site-ului se va face cu scopul de a vizualiza produsele si informatiile despre acestea si despre magazin, precum si de a crea un cont care sa serveasca la achizitionarea produselor dorite. Utilizarea site-ului in alte scopuri decat cele mentionate este interzisa.

OPV poate aduce in orice moment modificari asupra continutului site-ului opvmed.ro, modificari de structura si accesibilitate, poate sista furnizarea informatiilor pe site, fara a necesita un acord prealabil si fara a transmite vreo notificare catre utilizatori sau catre terte persoane. De asemenea, brandul OPV poate limita accesul la anumite parti din site, la anumite facilitati/frame-uri din site, poate aduce limitari de acces anumitor IP-uri fara notificari si fara vreo raspundere.

2. Definitii

OPV (Optiuni Pentru Viitor) prin intermediul magazinului online opvmed.ro, intitulat generic „site”, este denumit „Furnizor” si sau „Intermediar”, iar produsele, textele si pozele de pe site-ul magazinului sunt denumite „Continut”.

Prin termenul „Vizitator” al site-ului se intelege orice persoana fizica sau juridica ce va avea acces liber la site.

3. Drepturi de Autor

Intregul continut al site-ului: produse, poze, texte, logo-uri si alte date, generic numite „continut”, sunt proprietatea OPV-ului si a Furnizorilor sai si este protejata de Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare – privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 – privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicata – privind desenele si modelele industriale. Daca intampinati pe acest site probleme sau incalcari ale dreptului de proprietate intelectuala, va rugam sa ni le sesizati la adresa medici@opv.ro.

Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, in parte ori intreg a site-ului si/sau a continutului nu sunt permise fara acordul explicit, scris, al OPV si/sau al Furnizorului si sunt sanctionate potrivit legislatiei in vigoare.

Crearea de legaturi cu site-ul opvmed.ro ale altor site-uri sau invers este permisa cu un acord scris prealabil al OPV-ului. OPV (Optiuni Pentru Viitor) sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi („link”-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. OPV (Optiuni Pentru Viitor) nu garanteaza, nu este si nu poate fi responsabil in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective.

4. Produse si politica de preturi

Furnizorul garanteaza ca produsele sunt noi, ambalate in cutii de carton speciale si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

Produsele sunt oferite in limita stocului disponibil, prin urmare opvmed.ro isi rezerva dreptul de a nu onora o comanda daca produsul vizat nu se mai afla in oferta curenta de pe site. OPV se angajeaza, in acelasi timp, sa actualizeze oferta de produse de pe site in functie de disponibilitatea produselor in stoc.

Preturile prezentate pe site in lista de produse includ TVA (24%), insa nu includ costurile de livrare.

OPV (Optiuni Pentru Viitor) se angajeaza sa afiseze corect pe site-ul opvmed.ro preturile si informatiile cu privire la caracteristicile si disponibilitatea produselor. Totusi mai pot aparea erori de sistem in afisarea sau calcularea preturilor. In acest caz, va fi considerat pretul final al comenzii cel stabilit telefonic/electronic impreuna cu consultantul de vanzari OPV. Daca intampinati astfel de neconcordante, va rugam sa le sesizati la numarul de telefon afisat pe site sau sa ne scrieti pe adresa medici@opv.ro.

Imaginile publicate pe site in dreptul produselor sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot fi diferite de cele prezentate in imagini. Pentru a evita o astfel de situatie este indicat sa discutati in prealabil cu un consultant de vanzari al firmei noastre. Brandul OPV nu isi asuma responsabilitatea pentru caracteristicile si specificatiile produselor de pe opvmed.ro, acestea fiind responsabilitatea reprezentantilor marcilor care le-au furnizat sau a importatorilor desemnati de marci. In acelasi timp, OPV isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza descrierile produselor fara nicio notificare prealabila.

5. Confidentialitatea datelor personale

Firma Consens International SRL detinatoarea brandului OPV (Optiuni Pentru Viitor) este operator date cu caracter personal nr. 0013794.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice OPV are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este furnizarea de bunuri si servicii, iar opvmed.ro garanteaza ca nu le va folosi sau prelucra in alte scopuri fara consimtamantul dumneavoastra.

Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare emiterii facturilor pentru bunurile livrate /serviciile prestate. Refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea livrarii. Cand se inregistreaza, Utilizatorul trebuie sa ofere date reale si complete. Toti Utilizatorii trebuie sa aiba capacitate juridica deplina pentru a incheia din punct de vedere juridic contracte.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra contului si parolei asociate accesului la serviciile site-ului, conditionate de logare.

In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, opvmed.ro nu isi asuma nicio responsabilitate fata de consectintele ce pot aparea. Daca Utilizatorul constata o utilizare neautorizata a contului sau, trebuie sa anunte OPV in cel mai scurt timp.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator sau de a modifica continutul site-ului opvmed.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului opvmed.ro si va face obiectul unei plangeri prealabile penale la organele de politie competente, impotriva aceluia sau acelora care au incercat acest fapt.

6. Pret si modalitate de plata

Pretul poduselor este cel afisat pe site in dreptul fiecarui produs. Costul final al comenzii va include pretul produselor afisat pe site, taxa de transport (daca este cazul) si taxa de curierat extern (daca este cazul). Pentru mai multe informatii accesati conditii de livrare si plata.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

7. Conditii de livrare

Avand in vedere faptul ca OPV ofera clientilor produse de la mai multi furnizori, conditiile de livrare sunt cele prevazute in pagina conditii de livrare si plata.

OPV isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive de forta majora si caz fortuit conform uzantelor legii romanesti.

Executarea comenzii/contractului de OPV, respectiv livrarea produsului se realizeaza in maximum 8 zile lucratoare cand produsul este pe stoc si in maximum 30 de zile cand produsul nu se afla pe stoc. In conditiile in care produsul se achizitioneaza de la un furnizor extern, se va comunica in termen de 5 zile lucratoare termenul in care poate fi efectuata comanda. Daca termenul nemultumeste pe consumator acesta urmeaza ca in alte 3 zile lucratoare sa denunte comanda efectuata.

8. Garantia produselor

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 privind conformitate si garantia produselor.

Furnizorul garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului si pana in momentul livrarii. Produsele, acolo unde este cazul, sunt insotite de certificatul de garantie original emis de importator sau furnizor. In functie de produse si de furnizori, Furnizorul asigura garantii cuprinse intre 6 luni si 2 ani. Garantia cuprinde elementele de identificare a produsului, termenul de garantie, modalitatile de asigurare a garantiei – intretinere, reparare, inlocuire, inclusiv denumirea si adresa vanzatorului si ale unitatii specializate de service.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Cumparatorul beneficiaza de garantie numai daca produsul este utilizat in mod corect si conform specificatiilor sale.

9. Dreptul de denuntare unilaterala si de returnare a produsului

Consumatorul are dreptul de a renunta la cumparare, in baza unei notificari in scris, in termen de 15 zile calendaristice (termenul de 15 zile calendaristice incepe sa curga de la data primirii produsului) fara penalitati sau fara a oferi vreun motiv. Intr-o astfel de situatie, cumparatorul este obligat la suportarea costurilor de returnare a produsului. Rambursarea sumelor achitate de consumator se va face in cel mult 15 zile de la data denuntarii contractului de catre acesta.

Produsele achizitionate prin opvmed.ro trebuie returnate cu ambalajul original, respectiv ambalajul in care produsul a fost achizitionat si in conditii perfecte. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

Consumatorul are posibilitate sa returneze produsul si in urmatoarele situatii:

  • produsul nu este conform specificatiilor prezentate pe site
  • produsul a fost livrat gresit

Doar in ambele conditii speciale de returnare Furnizorul va suporta costurile de transport.

Returnarea produsului se poate face numai in baza unei instiintari scrise, trimise la adresa de e-mail medici@opv.ro.

In ambele situatii, daca se agreeaza schimbarea cu un produs cu o valoare mai mare se va plati diferenta, respectiv daca produsul ales are o valoarea mai mica, veti primi o rambursare partiala

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, deteriorari, degradari, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

Produsul returnat este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum (in cazul consumabilelor), softul sa nu fi fost modificat sau adaugate noi softuri.

10. Declinarea responsabilitatilor

OPV nu ofera nicio garantie ca produsele comandate vor satisface toate dorintele Utilizatorului cu privire la produsele comandate.

OPV precizeaza ca este posibil ca pe site sa apara eventuale erori generate de probleme tehnice, pentru care nu-si asuma raspunderea. Totusi, OPV se preocupa sa remedieze si elimine astfel de probleme tehnice.

11. Dispozitii finale

OPV are dreptul de a modifica aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site.

Orice litigiu aparut intre Utilizatori si Furnizor va fi rezolvat prin cale amiabila, inclusiv toate neintelegerile privind validitatea prezentului act sau rezultate din interpretarea, executarea ori incetarea acestuia. Daca aveti probleme legate de o comanda, de produse, de livrare sau de orice alta natura, puteti lua legatura cu noi la numerele de telefon afisate pe site sau la adresa de e-mail medici@opv.ro.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor judecatoresti competente de la sediul Furnizorului, conform legislatiei in vigoare.

In cazul in care oricare dintre prevederile din acesti Termeni si conditii este considerata de catre o instanta cu jurisdictie competenta a fi nula sau neaplicabila, in totalitate sau partial, o astfel de prevedere va fi stearsa din acesti Termeni, iar restul prevederilor vor continua sa fie in deplina vigoare si sa produca efecte.

Drepturile consumatorilor prevazute de prezenta lege sunt exercitate fara a aduce atingere altor drepturi pe care consumatorul le poate invoca conform celorlalte prevederi legale care reglementeaza raspunderea contractuala.